Vier je veerkracht

Coaching naar je betere ik

Blog en vlog

Op deze pagina schrijf ik met regelmaat een blog of plaats een vlog over hoe ik mijn veerkracht vier. Onderaan deze pagina nodig ik jullie uit iets te schrijven in het gastenboek.

26.01.2021

Verstoppertje spelen

Wie kent het niet? 

Het moment waarop je de vraag gesteld wordt; “zullen we een spelletje spelen?” 

Het moment waarop je misschien even twijfelt, nadenkt en een keuze maakt. Het moment waarop je even hebt gedacht om te vragen hoe lang dat spelletje gaat duren. Je bent tenslotte in de puberteit en hebt ook nog andere dingen te doen. Of wie er nog meer dit spelletje gaat spelen. 

Hetzelfde moment waarop je dan niet moeilijk wilt doen of wilt dwarsliggen en ‘gewoon’ de keuze maakt om het spelletje te gaan spelen, zonder die vragen te stellen.

Je start met het spelletje en vindt het best wel leuk. Het gaat om verstoppertje spelen en je weet al snel hoe je het beste kunt zorgen dat je niet gevonden wordt. Eerst moet je er nog een beetje aan wennen, want als je niet gevonden wordt, voelt het toch ook niet altijd even fijn. Maar hoe vaker je het spelletje speelt, hoe makkelijker dat wordt of lijkt te worden. Het is steeds makkelijker om die verstopplek op te zoeken en voor je het weet, speel je het spelletje steeds vaker en vaker. De momenten waarop je niet gevonden wordt, komen steeds vaker voor en soms ben je zelfs voor langere tijd even helemaal kwijt.

Misschien was het, achteraf gezien, toch wel handig geweest om op dat moment wat kritischer te zijn. Met name de vraag; “hoe lang duurt dit spelletje” had zeker wel duidelijkheid gegeven. 

Want, zeg nou zelf …
- Als jou van tevoren was verteld dat je dit spelletje zou spelen vanaf jouw puberteit tot en met .. zeg even .. nu .. Had je dan dezelfde keuze gemaakt?
- Als je van tevoren had geweten dat je soms gewoon kwijt zou raken in dit spelletje, had je dan dezelfde keuze gemaakt? 
- Als je van tevoren had geweten dat het je lange tijd zou gaan kosten om weer gevonden te worden, had je dan dezelfde keuze gemaakt?

En als je van tevoren had beseft dat je de enige bent die dit spelletje is gestart en ook de enige bent die het kan stoppen … als je had beseft dat er maar één speler is in dit spelletje en dat er maar één iemand is die jou gevraagd heeft dit spelletje te spelen …

Als je van tevoren had geweten dat jij jezelf zou vragen om al die jaren verstoppertje te spelen met jezelf, HAD JE DAN DEZELFDE KEUZE GEMAAKT?

Admin - 21:06 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.




Gastenboek